REUNIONS

 

Torà, 3 de gener de 2006

(11 assistents. Els que no han vingut han comunicat que era a causa de compromisos ineludibles)

 S’HA PARLAT DE...

* Economia del Bisbat:

a)  nòmina dels capellans ¿congelades? Si són congelades, són automàticament devaluades ja que perden poder adquisitiu.

b) subvencions per a obres al marge de les normes i esperit de l’Ajuda a l’Església. Abans, quan s’aprovaven, comunicaven la subvenció que preveia la normativa.

c) ambigüitat/desvirtuament de l’Ajuda a l’Església. Per una banda es diu que no ha canviat res, però a la pràctica no s'até, ni es té cap mena de normativa i ningú no sap a què atenir-se...

d) No és veritat que la davallada en les aportacions sigui per culpa dels Agents de Pastoral que sempre han demanat la implicació afectiva i efectiva del bisbe.

* Pastoral de la penitencia: 40 anys de pràctica, suprimida d’un cop de ploma. Algú ha dit que no és una carta pastoral pels de baix (bisbat de Solsona), sinó pels de “dalt”. Crítiques rebudes des de fora del bisbat com a fora de lloc i inoportuna.

 

* Llibres recomanats:

-         - “El malestar religioso de nuestra cultura” Martín VELASCO.  Ed. Paulinas? 1983. Es van llegir les pagines 192-195 sobre la gestió dels conflictes eclesials.

-         - “El Concili Vaticà II (1959-1965) Giuseppe Alberigo. Ed. Claret 2005. Amb prefaci del P. Hilari Raguer. Alberigio és el millor historiador del Concili Vaticà II.

 

* Nova web del Fòrum: Comentaris i aportacions al nou format de la web www.galeon.com/ondara.

 

* Facultat de Teologia: els bisbes de Catalunya (tots?) despullen la Facultat de Teologia de Catalunya.

 

* Fòrums de Catalunya: Reunió de la Confederació de Fòrums de Catalunya el dia 30 de Gener a les 11 a Navàs.

 

* Comentaris: En el 50è aniversari de la coronació de la Mare de Déu del Claustre s’ha organitzat una taula rodona presidida per un ateu, un agnòstic i un creient. Hi ha diverses opinions a favor i en contra en l’apreciació d’aquest fet. En contra: Hi gent que no ha entès què hi feien un ateu i un agnòstics declarats en un acte de la Mare de Déu del Claustre. A favor: Organitzat per la Vintiquatrena, formada també per membres no creients, un acte on s’hi poden escoltar punts de vista sobre la Mare de Déu del Claustre que és una realitat (com tot) polièdrica; és bo si es fa amb respecte. A més la Mare de Déu del Claustre, per Solsona, sobrepassa els aspectes religiosos i es pot estudiar des del punt de vista antropològic, sociològic, psicològic... a més del religiós. Podríem dir que la Mare de Déu del Claustre (dit amb lleugeresa en honor del grafisme) és “més que un club”.

 ----------------------------------------------------