REUNIONS

 

Crònica de la reunió del 4 de març de 2008, a Cervera

 

 

Amb una gran assistència -15 % del clero diocesà- va començar la reunió que, a part de notícies del bisbat i dels capellans que tenen problemes de salut, vam gastar quasi tot el temps en escoltar i comentar l’entrevista radiofònica titulada “Xàldigues de Mn. Ramon Cabana” que, a partir d’un text molt valent, va provocar un debat intens entre els que participaven en els estudis de l’emissora de Radio Solsona i també entre els membres del Fòrum.

 

Els que van participar en la taula rodona de l’emissora foren:

Neus Mujal (professora d’història)

Ramon Segués

Miquel Àngel Colomés

Oriol Muntanyà (moderador)

Xavier Novell

Jesús Huguet

Ramon Cabana

 

El Fòrum comenta i lamenta:

- El tancament i la intransigència que sovint mostra la Jerarquia de l'Església i els seus escolans

- Les acusacions contra Mn. Jesús d’errors que, ni a petició d’ell, no es van ni enumerar ni concretar.

- El distanciament a anys llum entre els que manen en l’Església i el món (el poble senzill, els intel·lectuals i els que valoren els drets humans en especial la llibertat d’expressió).

- Ha estat molt comentada per Solsona, Barcelona i d’altres llocs l’actitud il·luminista i intransigentment conservadora del Secretari del bisbe Jaume que exclou tots els qui no pensen com ell, ja que els altres són els equivocats.

- L’Església jeràrquica no admet el diàleg, ¿hi tindrà alguna cosa a perdre-hi? autoritat, poder, prestigi?

- Es diu la frase justificant que “val més pocs i bons”. Abans érem molts i ara queden els pocs dels molts ¿és que marxem o ens exclouen als molts (dolents) i queden els pocs (bons)?

- Els il·luminats no tenen ni volen la il·luminació evangèlica de “la veritat us farà lliures” i “de pare només en teniu un i tots vosaltres sou germans”.

 

 

Cervera, 4 de març de 2008